Kontakt
Svolvær
11.8°C

Hvorfor velge Statamic framfor WordPress?

Mange spør oss hvorfor vi velger å betale for Statamic som CMS, når nesten alle bruker WordPress som er gratis. Det er fordi vi mener Statamic leverer et mye bedre produkt og er vel verdt pengene.

Hedda
13. juli 2024

Funksjoner

Statamic sine kjernefunksjoner er designet for å takle alt de fleste nettsteder trenger uten bruk av plugins. Alt er bygd og støttet av samme team. De bruker en «byggeklossmetode» som bygger mer komplekse funksjoner ut fra mindre og enklere deler.

WordPress bruker et virvar av plugins bygd av mange forskjellige teams.

Effektiv jobb og enkelt vedlikehold:

Mangelen på moderne praksis har tvunget WordPress-utviklere til å lage mange forskjellige midlertidige løsninger. Alle Statamics nettsteder følger like strukturer og mønster, noe som gjør innholdsredigeringen mye lettere.

Bygd med Laravel:

Statamic er bygd som en installasjonspakke for Laravel – det beste PHP rammeverket tilgjengelig. WordPress blir fort komplisert når man inkluderer kundefunksjonalitet fordi det i utgangspunktet er utviklet for blogger og enkle uformelle nettsider. Statamic har derimot tilgang til hele Laravels økosystem og gir mulighet til å bygge hva som helst.

“Alle Statamics nettsteder følger like strukturer og mønster, noe som gjør innholdsredigeringen mye lettere.”

Bruk av flate filer:

Statamic lagrer alt innhold, maler, ressurser og innstillinger i flate filer isteden for en database slik som WordPress. Det gjør at man kan versjonskontrollere hele nettstedet. Man kan tilbakestille siden til et hvilket som helst tidspunkt, jobbe på forskjellige deler uten å påvirke nettstedet og kjøre endringer når de er klar.

Nettstedet har alltid en oppdatert backup og enhver forandring kan revideres. Alt kan klippes og limes og deles mellom forskjellige nettsteder.

Sikkerhet:

94% av alle hackede nettsteder bruker WordPress. Det er det mest utsatte CMSet på markedet. Fordi Statamic ikke bruker database, går de klar av de fleste hackerforsøk. Statamic har ett utviklerteam som vedlikeholder alle viktige funksjoner. WordPress er ekstra utsatt fordi de bruker mange forskellige plugins utviklet av forskjellige folk som ikke alle er like profesjonelle. Statamic er bygd med Laravel, det sikreste og best vedlikeholdt PHP rammeverket. WordPress er et eldre CMS som ikke har klart å holde seg oppdatert på nyeste teknologi på en god måte.

En betalt tjeneste:

Statamic Pro koster $259 og pengene går direkte til utvikling og brukerstøtte. Når du spør om brukerstøtte vil de samme teamet som har bygd Statamic svare på forespørselen.

 WordPress er gratis, men de fleste prosjekter krever noen betalte plugins for å dekke nødvendige behov. Antageligvis vil man bruke et par hundre dollar i året. Disse pengene går til forskjellige team med forskjellige prosedyrer for brukerstøtte, oppdateringer og fakturering.

 Når man sammenligner med et engangsbeløp på $259 og et valgfritt avdrag på $59 i året for oppdateringer og utviklingsstøtte, til samme plass og med én faktura, er det sannsynlig at Statamic blir det rimeligste tilbudet likevel.

For alle som er interessert i å vite mer anbefaler jeg å lese Statamics egen sammenligning med WordPress.